Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Områder

Ringsted Kommune består foruden Ringsted by også af 10 landsbyer. Og til sammen bor der 35.054 indbyggere fordelt over 295,17 km².

Er du til byen, det rolige liv på landet eller det midtimellem? Uanset hvad du drømmer om, byder Ringsted Kommune på kort afstand til flotte naturområder, stærke fællesskaber og attraktive boligområder. Og med en central placering på Sjælland ligger Ringsted Kommune lige midt i mulighederne.

I Ringsted by finder du et varieret kultur- og handelsliv, gode shopping-muligheder og store kulturbegivenheder, blandt andet Ringsted Børnefestival, Ringsted Festival og Middelalderfestival. Her er også et rigt udvalg af uddannelses- og jobmuligheder samt events og fritidstilbud. Og så ligger Ringsted kun en halv times togtur fra hovedbanen og under en times kørsel til Odense.

Læs mere om byen Ringsted og kommunens 10 landområder: Jystrup, Haraldsted-Allindemagle, Gyrstinge-Ørslevvester, Bringstrup-Sigersted, Vetterslev-Høm, Sneslev, Ørslev, Nordrup-Farendløse, Fjellebro-Kværkeby og Vigersted. Under hver side kan du finde en borger, som bor i området, og som gerne vil fortælle om livet i Ringsted Kommune.

Find dit område i Ringsted Kommune

Ringsted

I Ringsted by kan du slå dig ned i en historisk købstad med vækst i erhvervslivet, gode uddannelsesmuligheder og et varieret kultur- og handelsliv. Midt på Sjælland og i pendlerafstand til København.

Jystrup-Valsølille

Jystrup er et aktivt, engageret og initiativrigt landsbysamfund, der både forstår at organisere sig og udvikle lokalsamfundet på bæredygtig vis.

Børn ved bredden af Haraldsted Sø gør klar til at sejle kano

Haraldsted-Allindemagle

Naturen omkring Haraldsted er fantastisk med områder som Allindelille Fredskov og Haraldsted sø. Her kommer den 25 kilometer lange Ringsted Oplevelsessti også helt tæt forbi.

Gyrstinge-Ørslevvester

Midt i naturens stilhed – og alligevel kun 12 minutters kørsel fra Ringsted bymidte – ligger landsbyerne Gyrstinge og Ørslevvester. Her spiller landsbyhuset en central rolle som mødested og aktivitetshus i området.

Bringstrup-Sigersted

Du kan bo på landet uden at være langt væk fra Ringsted by, hvis du slår dig ned i Bringstrup-Sigersted. Her er gode transportmuligheder, flotte landskaber, stærke fællesskaber og attraktive boligområder.

Vetterslev Høm

Mod syd møder du Høm og Vetterslev med gode muligheder for naturoplevelser i det åbne landskab og et aktivt foreningsliv.

Sneslev

I Sneslev trives det lokale initiativ og sammenhold. Der er mange boligtyper i området, som er præget af landbrug og vidstrakte marker.

Ørslev

Ørslev har åbne vidder med landbrugslandskab og gode muligheder for naturoplevelser. Desuden byder egnen på kultur og sport i flere variationer.

Nordrup-Farendløse

I Nordrup-Farendløse finder du åbne vidder med landbrug og mulighed for naturoplevelser. Lokalområdet byder desuden på mange specialvirksomheder.

Fjellebro-Kværkeby

I Fjellebro-Kværkeby-området kan du nyde naturens stilhed. Og afstanden til tog, motorvej og større byer er ganske overkommelig.

Vigersted

I Vigersted finder du mange børnefamilier i parcelhuskvartererne. Området har gode muligheder for familien – skole, sport, spejder, spinning og meget mere.