Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Ringsted

Ringsted – et aktivt familieliv i en historisk købstad

Ringsted er en gammel købstad, grundlagt omkring år 1000, med en betydningsfuld fortid og en levende nutid.

I en del af Middelalderen var Ringsted den vigtigste by på Sjælland. Det var ved de såkaldte Tingstenene i bymidten, at vigtige, nationale beslutninger blev truffet, og danske konger og dronninger ligger begravet i Sct. Bendts Kirke.


RINGSTED I DAG

I dag – ligesom tidligere – er Ringsted centrum for handel, oplevelser og udvikling på Sjælland. Ringsted huser store kongresser og events. Byen har flere indkøbscentre, en hel outlet-by og en hyggelig bymidte. Der er mange gode caféer og restauranter i byen, og det lokale bryggeri Dagmarbryggeriet kan levere øl til maden.

Ringsted har et stort svømmeland, holder mange byfester og huser flere festivaler, som hver især tiltrækker mere end 10.000 besøgende. For eksempel musikfestivalen Ringsted Festival i det hyggelige anlæg, middelalderfestivalen i den historiske bymidte og Ringsted Børnefestival for de tre- til niårige.


ET PERFEKT STED FOR PENDLERE

Ringsted er efterhånden vokset sammen med Benløse, og de to byer har til sammen godt 22.000 indbyggere. Ringsted ligger i et trafikalt smørhul ved motorvej og med hovedveje til de øvrige byer rundt på Sjælland samt gode togforbindelser øst, vest og syd. Det tager kun omkring 30 minutter at komme til København med jernbanen, der åbnede i 2019, og som har givet flere afgange til og fra København.


BRED PÆDAGOGISK PROFIL

Der er flere folkeskoler i Ringsted og Benløse med forskellige faglige profiler. Der er desuden flere fri- og privatskoler både i og omkring Ringsted. Der er mange forskellige dagsinstitutioner i Ringsted, og det er muligt at vælge en institution med en bestemt pædagogisk profil, fx med vægt på bevægelse, bæredygtighed eller kreativitet. Vi har desuden også pendlervenlige institutioner med lange åbningstider og endda en natbørnehave.

Ringsted har også en attraktiv uddannelsescampus for kommunens unge. Her kan studenterhuen fås i alle farver på enten det nybyggede Ringsted Gymnasium, Danmarks næststørste erhvervsskole Zealand Business College eller hos VUC Ringsted.


ET SUNDT ERHVERVSLIV

Erhvervslivet trives rigtig godt i Ringsted, og lokalt er der cirka 16.000 arbejdspladser. I øjeblikket er der vækst i det lokale erhvervsliv, hvor der kommer nye virksomheder til, og der skabes dermed flere jobs. Der er et godt iværksættermiljø i kommunen – blandt andet på Vækstfabrikken og Den Kreative Matrikel. Lige nu er en helt ny erhvervspark på vej med plads til flere virksomheder. Med andre ord: Det er nemt at få job i Ringsted – og ellers ligger Ringsted optimalt for pendling på hele Sjælland og til Fyn.

Området i billeder

Dagtilbud i området

Børnehuset Bastionen
Bastionen 2, 4100 Ringsted
Tlf.: 57628170 

Børnehuset Fristedet
Søndervang 7, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627200

Idrætsbørnehuset Springfidusen
Sct. Bendtsgade 18, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627190

Tinsoldaten 
Med mulighed for aften/nat pasning.
Delingen 2, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627136

Fakta

Beliggenhed
Ringsted by

Afstand
Ringsted centrum ca. 0 km
Ringsted Station ca. 1,2 km
Skoler: Valdemarskolen ca. 1,0 km, Sct. Joseph Skole ca. 700 m og Ringsted Privatskole ca. 900 m

Nærmeste indkøb
REMA 1000 i Ringsted ca. 350 m

Snak med en fra området

Billede af vores lokalambassadør for Ringsted Betina Egelund

Betina Egelund

Betina bor i Skellerød syd for Ringsted, men har boet i Ringsted i mange år. Du er meget velkommen til at kontakte Betina, hvis du har spørgsmål området.

På billedet ser du en af vores områdeambassadører for Ringsted, Lise Bjerglund

Lise Bjerglund

Lise bor i den sydlige del af Ringsted og kender alt til naboskabet og den smukke natur. Du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har spørgsmål til området.

På billedet ser du en af vores områdeambassadører og influencer for Ringsted, Craig Johnson

Craig Johnson

Craig har boet i London, København og nu i Ringsted på ottende år. Du er velkommen til at kontakte ham, hvis du har spørgsmål til livet i byen.
Du kan også læse mere om Craigs oplevelse af Ringsted.

På billedet ser du en af vores områdeambassadører og influencer for Ringsted, Charlotte Klein

Charlotte Klein

Charlotte bor i Ringsteds kaserneområde med sin mand og to børn. Hun er født og opvokset i Ringsted og kender derfor kommunen som sin egen bukselomme. Har du spørgsmål til Charlotte om livet som børnefamilie eller andet, kan du kontakte hende.
Du kan også læse om, hvad Charlotte elsker ved at bo i Ringsted Kommune.

Se også de andre...

Billede af en af de smukke landsbyer tæt på Ringsted

Områder i Ringsted Kommune

Læs mere her om byen Ringsted og de 10 landsbyer: Jystrup, Haraldsted-Allindemagle, Gyrstinge-Ørslevvester, Bringstrup-Sigersted, Vetterslev-Høm, Sneslev, Ørslev, Nordrup-Farendløse, Fjellebro-Kværkeby og Vigersted.