Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Fjellebro-Kværkeby

Afvekslende naturområder – tæt på det hele

I Fjellebro-Kværkeby-området kan man nyde naturens stilhed med kun 6 km til Ringsted. Skolegang fra 0. til 9. klasse i lokalområdet er på Kværkeby Friskole. Foretrækker man folkeskolen, er muligheden også nær. Vigersted Skole ligger i nabobyen, som der er cykelsti til. Ved begge skoler er der SFO.

For de mindste børn er der også et bredt udvalg af pasningsmuligheder med børnehave ved Kværkeby Friskole, Vigersted Børnehus, og i Giesegårdskovene ligger skovbørnehaven Bøgely, der har fokus på natur og udeliv.

Mulighed for en aktiv fritid

I fritiden er der mange muligheder i Fjellebro-Kværkeby-området. Kværkeby Friskoles lokaler bruges til større arrangementer, og der er gode muligheder for at dyrke fx fodbold, badminton, gymnastik, tennis og gå til spejder. Borgerforeningen er også aktiv og arrangerer julefest, oktoberfest, børnediskotek og andre sociale aktiviteter for alle aldersgrupper.

Unikt fuglereservat

Fjellebro-Kværkeby er omgivet af afvekslende naturområder med mere end 700 ha privat skov. Øst for Kværkeby ligger et moseområde, hvor mange fugle raster. For fugleinteresserede er området derfor særlig interessant. Kværkeby Fuglereservat er etableret for at tiltrække mere sjældne fuglearter. I området ses også mange rovfugle som fx rød glente og havørn. Naturen i området inviterer i det hele taget til at blive brugt til traveture og cykelture.

De historiske linjer tilbage i tiden er også meget synlige i landskabet i form af bl.a. flere fortidsminder samt større hoved- og herregårde. Disse gårde har præget udviklingen i området.

Der bor ca. 1.300 borgere i området. Der er fortsat udviklingsmuligheder – både for privat bosætning samt for etablering af erhvervsvirksomhed.

Området i billeder

Dagtilbud i området

Børnehaven Lillebjerggård
Bjergvej 61, 4100
Tlf.: 21557330

Vigersted Børnehus
Snekkerupvej 12, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627080

Skovbørnehaven Bøgely
Egelundsvej 12, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627125

Femstjernen
Kværkebyvej 2B, 4100 Ringsted
Tlf.: 32165555

Fakta

Beliggenhed
Øst for Ringsted by

Afstand
Ringsted centrum ca. 6,8 km
Ringsted Station ca. 7,5 km
Skole ca. 1,7 km

Nærmeste indkøb
REMA 1000 i Ringsted by ca. 5,5 km

Se også de andre...

Billede af en af de smukke landsbyer tæt på Ringsted

Områder i Ringsted Kommune

Læs mere her om byen Ringsted og de 10 landsbyer: Jystrup, Haraldsted-Allindemagle, Gyrstinge-Ørslevvester, Bringstrup-Sigersted, Vetterslev-Høm, Sneslev, Ørslev, Nordrup-Farendløse, Fjellebro-Kværkeby og Vigersted.