Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Bringstrup-Sigersted – fællesskab på den historiske egn

Fællesskab på den historiske egn

I Bringstrup-Sigersted lokalområde samt Torpet kan du have oplevelsen af at bo på landet og samtidig være i kort cykelafstand til Ringsted by. Der er også gode offentlige transportmuligheder til og fra området.


GODE SKOLE- OG KULTURTILBUD

Der er en velfungerende friskole i Bringstrup, Ringsted Ny Friskole (0.-9. klasse). Skolens bygninger danner også ramme om en række aktiviteter, som foreninger i lokalområdet står for. Mange børn fra området går også på Kildeskolen i Gyrstinge (0.-6. klasse).

Kirkens aktiviteter henvender sig til alle aldersgrupper. Der er babysalmesang, minikonfirmander, koncerter, foredrag med mere.

I Bringstrup kan man gå tur i den lokale skov, som er anlagt af menighedsrådet på initiativ af lokalrådet. Skoven bruges aktivt til blandt andet rollespil.

Det Lille Bryggeri er etableret i Bringstrup. Her håndbrygges øl, som har vundet flere priser, blandt andet hos Danske Ølentusiaster og på udenlandske øl-festivaler.


HISTORIE FLETTER SIG IND I NATUREN

Sigersted ligger højt i landskabet og fra kirken, som er den højst beliggende i Ringsted Kommune, kan man se vidt omkring. Herfra kan du nyde udsigten til Ringsted by med dens røde tage. Ringsteds vel nok bedst kendte bronzealderhøj ligger syd for Sigersted. Højen forbindes med sagnet om det elskende par Hagbard og Signe, der ikke må få hinanden på grund af en fejde mellem deres familier. Fra højen er der en formidabel udsigt over Suså-dalen, der hvor Ringsted Å har sit tilløb.

At der er en lang tradition for sammenhold i området, vidner forsamlingshuset Friheden om. Den er grundlagt i 1875 og er muligvis landets ældste forsamlingshus.

For tilflyttere er der mulighed for at købe et eksisterende hus eller bygge et nyt i Bringstrup eller Sigersted, hvor der er private udstykninger.

Der bor knap 900 borgere i området.

Området i billeder

Dagtilbud i området

Klostermarkens Børnehus
Bispegade 1, 4100 Ringsted
Tlf.: 57628102

Ringsted Idrætsbørnehave
Sct Bendtsgade 18, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627190

Børnehuset Kastaniehaven
Vestervej 29, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627141

Fakta

Beliggenhed
Vest for Ringsted by

Afstand
Ringsted centrum ca. 5 km
Ringsted Station ca. 5,5 km
Skole ca. 1,7 km

Nærmeste indkøb
Fakta i Ringsted by ca. 4,8 km

Snak med en fra området

På billedet ser du en af vores områdeambassadører og influencer for Bringstrup-Sigersted, Rikke Møller

Rikke Møller

Rikke og hendes kæreste sagde farvel til lejligheden i København og har i stedet slået sig ned på en landejendom i Bringstrup. Her nyder de roen, pladsen og muligheden for at dyrke deres interesser. Har du spørgsmål til Rikke, er du velkommen til at kontakte hende.
Du kan også læse mere om hendes flytte-overvejelser her.

Se også de andre...

Billede af en af de smukke landsbyer tæt på Ringsted

Områder i Ringsted Kommune

Læs mere her om byen Ringsted og de 10 landsbyer: Jystrup, Haraldsted-Allindemagle, Gyrstinge-Ørslevvester, Bringstrup-Sigersted, Vetterslev-Høm, Sneslev, Ørslev, Nordrup-Farendløse, Fjellebro-Kværkeby og Vigersted.