Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Vetterslev Høm

PÅ LANDET – OG TÆT PÅ DET VIGTIGE

Fra Høm er der 3,5 kilometer til Ringsted Station og dermed cykleafstand til tog. Der er kun 2 kilometer til den sydlige del af Ringsted, hvor Campus-skolen, gymnasium og erhvervsskole er placeret.

Vetterslev ligger 7 kilometer fra Ringsted, og imellem Vetterslev og Høm ligger privatskolen Ringsted Lilleskole, hvor der går mere end 200 elever fra 0. til 9. klasse. Børn fra området går også på folkeskolerne Dagmarskolen i Ringsted by ved stationen og Valdemarskolen.


ET AKTIVT FORENINGSLIV

Borgere i alle aldre er aktive og engagerede i Vetterslev-Høm Idrætsforening, der er en af Ringsted kommunens største idrætsforeninger med klubhus og boldbaner i Høm. Her er der mulighed for at dyrke fodbold, krolf, petanque og tennis. Idrætsforeningen tilbyder også gymnastik på Ringsted Lilleskole og i Ahornhallen. Idrætsforeningen arrangerer desuden et loppemarked hvert år, som også er populært uden for kommunegrænsen.

I Vetterslev ligger Birkely, som er et tidligere alderdomshjem. Det huser i dag Seniorklubben, Vetterslev-Høm Borgerforening og Ringsted Re-design. Mellem Vetterslev og Høm ligger Forsamlingshuset ’Enigheden’. Her holdes blandt andet Vetterslev-Høm Borgerforenings maddage i vinterhalvåret, Dagli’Brugsens bankospil og fastelavnsfest arrangeret af Borgerforeningen.

Vetterslev-Høm Borgerforening har hjemmesiden www.vetterslev-hoem.dk, som fortæller om arrangementer i lokalområdet.


ERHVERVSLIV

Dagli’Brugsen i Høm byder på mere end mulighed for indkøb. Den står også for aktiviteter i lokalområdet. Den mest markante virksomhed i området er Sørup Herregård, der med kursus- og konferencecenter samt festlokaler danner rammen om mange begivenheder. Den smukke hovedbygning huser Restaurant Svanesøen.


BO I NATUREN

I Vetterslev-Høm er man tæt på naturen, og der er mange muligheder for at benytte stisystemerne i Høm og Vetterslev, Borgersporet, trampestien på kanten af Ringsted Ådal (Susådalen) i Vetterslev og Sørup Skoven ved Sørup Herregård.

Ved Ringsted Lilleskole er der etableret et udendørs samlings- og aktivitetsområde for Vetterslev-Høm, og der er opsat udendørs musikinstrumenter samt shelter, bålhytte og tipi til fri afbenyttelse.

Området i billeder

Dagtilbud i området

Bengerds Børnehus
Bengeralle 3, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627090

Snurretoppen
Ahorn Alle 24, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627225

Børnehuset Fristedet
Sønderband 7, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627200

Dagplejen
Kontaktes på tlf.: 57628120
mellem kl. 8.00 – 9.00 man-fre og 11.30– 13.00 man-tors

Fakta

Beliggenhed
Sydvest for Ringsted by

Afstand
Ringsted centrum ca. 4,5 km
Ringsted Station ca. 3,5 km
Skole ca. 2 km

Nærmeste indkøb
Dagli’ Brugsen i Høm ca. 1 km

Se også de andre...

Billede af en af de smukke landsbyer tæt på Ringsted

Områder i Ringsted Kommune

Læs mere her om byen Ringsted og de 10 landsbyer: Jystrup, Haraldsted-Allindemagle, Gyrstinge-Ørslevvester, Bringstrup-Sigersted, Vetterslev-Høm, Sneslev, Ørslev, Nordrup-Farendløse, Fjellebro-Kværkeby og Vigersted.