Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Skoler og dagtilbud

I Ringsted Kommune er der gode skoler og pasningstilbud tæt på jeres bolig. Det er også muligt at vælge en bestemt pædagogisk profil fx med fokus på bevægelse, natur eller kreativitet.

Ringsted Kommune har otte folkeskoler, 25 dagtilbud og 50 dagplejere i både by og landområder samt flere fri- og privatskoler. Flere børnehaver og folkeskoler har forskellige profiler, så I kan vælge en skole, der passer til netop jeres barn. Dertil er der et stort ungdomsmiljø omkring det fælles campusområde.


En god begyndelse i livet

Alle institutioner i Ringsted Kommune lægger vægt på et tæt samarbejde mellem dagtilbud og forældre om barnets trivsel og udvikling.

En god begyndelse i livet er hel essentiel, og vi gør en ekstra indsats for at skabe gode begyndelser. Vi har fx spireforløb, så de yngste børn langsomt kan vænne sig til at gå fra børnehave til folkeskole, og vi kan lære dem at kende, allerede før de begynder. Vi giver en god start på udskolingen, når børn begynder at blive voksne. Og vi arbejder tæt sammen med ungdomsuddannelserne, så alle vores elever kan få den bedste start efter grundskolen – uanset hvad de vil.

Dagtilbud i Ringsted Kommune

I kommunen er der en bred vifte af børnehaver med forskelligt fokus – fx skovbørnehave, børnehave med dyr og børnehaver med fokus på idræt og bevægelse eller sang og musik. Derudover har vi en pendlervenlig institution med lange åbningstider og en natbørnehave. Flere institutioner tilbyder også madordning.

Læs mere om udvalget af dagplejere og børnehaver her ›

 

Folkeskoler i Ringsted Kommune

På Ringsted Kommunes folkeskoler vil dit barn udvikle sig, lære og vokse sammen med gode kammerater og engagerede voksne. Vi tror på, at børn lærer bedst, når skoledagen er spændende og sjov. Vi gør dit barn dygtigere, så det kan tage en uddannelse, gribe sit potentiale og tage aktiv del i samfundet. Den viden og de relationer, dit barn knytter her, kan det bruge resten af livet.

Vi inddrager den nyeste viden om udvikling, læring og trivsel. Vi bruger moderne teknologi, så eleverne rustes til at bruge digitale hjælpemidler i livet efter skolen. Vi lærer ikke kun med hovedet, men også med kroppen, kreativiteten og vores sanser. Vi er en åben skole, hvor vi bruger det omkringliggende samfund til at skabe diversitet i vores læringsmiljøer. Det betyder, at vi bruger naturen og udemiljøer i den daglige læring, og vi samarbejder med lokalsamfundet, erhvervslivet og foreningslivet.

Se listen over kommunens folkeskoler ›

 

Ungdomsuddannelser i Ringsted Kommune

Der er flere ungdomsuddannelser at vælge imellem i Ringsted Kommune – uanset om det er en gymnasial eller erhvervsfaglig uddannelse. På Ringsted Campusområde kan studenterhuen fås i alle farver på det nybyggede Ringsted Gymnasium, på Danmarks næststørste erhvervsskole Zealand Business College eller hos VUC Ringsted.

Du kan se alle mulighederne her:

Læs mere om de enkelte uddannelser her ›

Links