Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Ørslev

Natur, kultur og sport for alle

Ørslev-området er kendetegnende ved åbne vidder med landbrugslandskab og naturoplevelser. Der er ikke langt til de nærmeste skove, som hører under Giesegård Gods. Her kan du opleve naturens lyde og nyde udsynet over de bløde, lave bakker. Alligevel er Ringsted by og stationen kun 15 minutters kørsel væk.


AKTIVITETER FOR ALLE ALDRE

Ørslev er også byen, hvor borgerne kan mødes i alle faser af livet. Børn og børnefamilier kan mødes i leg og fællesskab på naturlegepladsen. I Ørslev er der både ungdomsklub og skaterbane samt en klub for miniracere. Der er også et bredt udbud af idræt som fodbold, håndbold, badminton og crossgym.

Ørslev Landsbylaug arrangerer løbende foredrag med landskendte forfattere, skuespillere, musikere og tv-personligheder. Og de ældre borgere har mulighed for at mødes i seniorklubben, som holder til i Kastaniely.


SKOLE OG BØRNEHAVE TÆT PÅ

Mange børn fra Ørslev går i den nærliggende skole i Nordrup (0.-6. klasse). I Ørslev ligger den integrerede institution Børnehuset Ørslev med gadekæret, kirken og åbne marker som naboer. Institutionen har fokus på bæredygtighed i forhold til både materialer, miljø og pædagogik.

De daglige indkøb kan klares i lokalområdet, som har en Dagli’ Brugs.

Hele fem nære, kreative stier omkring Ørslev gør det let at komme ud i naturen i hverdagen.

Der bor omkring 900 borgere i området.

Området i billeder

Dagtilbud i området

Børnehuset Ørslev
Havemarksvej 63, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627132

Fakta

Beliggenhed
Sydøst for Ringsted by

Afstand
Ringsted centrum ca. 13,5 km
Ringsted Station ca. 14 km
Skole ca. 5,5 km

Nærmeste indkøb
Dagli’ Brugsen i Ørslev ca. 200 m

Se også de andre...

Billede af en af de smukke landsbyer tæt på Ringsted

Områder i Ringsted Kommune

Læs mere her om byen Ringsted og de 10 landsbyer: Jystrup, Haraldsted-Allindemagle, Gyrstinge-Ørslevvester, Bringstrup-Sigersted, Vetterslev-Høm, Sneslev, Ørslev, Nordrup-Farendløse, Fjellebro-Kværkeby og Vigersted.