Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nordrup-Farendløse – landbrug, erhverv og familieliv går hånd i hånd

Landbrug, erhverv og familieliv går hånd i hånd

Nordrup-Farendløse er kendetegnet ved åbne vidder med landbrugslandskab og gode naturoplevelser. Der er ikke langt til de nærmeste skove, som hører under Giesegård Gods, hvor hovedbygning og avlsgård er beliggende i sognet og omfatter både landbrug og skovbrug. I Giesegårdskovene ligger også skovbørnehaven Bøgely, der har fokus på natur og udeliv.


SKOLE OG AKTIVITETER SAMLET ÉT STED

I Nordrup ligger skole (0.-6. klasse), SFO, daginstitutionen Nordbakkens Børnehus, idrætshal og spejderhuset. Det er nemt i hverdagen, at alt er samlet et sted, fordi behovet for kørsel mellem skole og fritidsaktivitet er langt mindre end andre steder. Mellem Nordrup og Farendløse er der cykelsti, ligesom der er cykelsti til Ørslev. Der er et aktivt foreningsliv med bl.a. badminton, billard, fodbold, håndbold og gymnastik – og hvis det er udelivet, der trækker, kan man gå til spejder.

Der er forsamlingshuse i Nordrup og Tvindelstrup med hver deres kulinariske profil. Til begge forsamlingshuse er der knyttet værter. Begge huse benyttes flittigt til fester og andre arrangementer. Der er også et aktivt miljø omkring kirken med koncerter, udflugter m.m.


SPÆNDENDE NICHE-VIRKSOMHEDER

I lokalområdet ligger også flere særlige småvirksomheder. Dan Tern er den eneste fabrik i Norden, som producerer terninger til brug i diverse spil. Planteskolen Vester Skovgård har en stor produktion af frugttræer og bærbuske til engros. Planteskolen sidder på en stor del af engrosmarkedet i Danmark og eksporterer også. Virksomheden Cutisan Laboratorium A/S fremstiller creme, shampoo og sæber, hvoraf også en del går til eksport. Endeligt er der Farendløse Mosteri, som producerer ufiltreret æblemost og mousserende æblevin lavet på mosten af de bedste æbler.

Der bor omkring 1.200 borgere i området, og flere steder i området er der mulighed for nye boliger.

Området i billeder

Dagtilbud i området

Nordbakkens Børnehus
Farendløsevej 14, 4100 Ringsted
Tlf.: 57628110

Børnehuset Ørslev
Havemarksvej 63, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627132

Fakta

Beliggenhed
Sydøst for Ringsted by

Afstand
Ringsted centrum ca. 9 km
Ringsted Station ca. 9,5 km
Skole ca. 350 m

Nærmeste indkøb
Dagli’ Brugsen i Ørslev ca. 3,7

Snak med en fra området

På billedet ser du en af vores områdeambassadører og influencer for Ringsted, Cecilie Nørregaard

Cecilie Nørregaard

Cecilie har boet en tredjedel af sit liv i Ringsted Kommune med sin mand og fire sønner. Med andre ord kender hun Farendløse og kommunen rigtig godt. Du er velkommen til at tage fat i Cecilie med dine spørgsmål.
Du kan også læse mere om Cecilies liv i kommunen her.

Mail: info@cillekat.dk

Se også...

Billede af en af de smukke landsbyer tæt på Ringsted

Områder i Ringsted Kommune

Læs mere her om byen Ringsted og de 10 landsbyer: Jystrup, Haraldsted-Allindemagle, Gyrstinge-Ørslevvester, Bringstrup-Sigersted, Vetterslev-Høm, Sneslev, Ørslev, Nordrup-Farendløse, Fjellebro-Kværkeby og Vigersted.