Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Vigersted

Magnet for børnefamilier

I Vigersted er der primært tre boligområder, nemlig Vigersted by, Ortved langs Roskildevej og på landet. Den ældste del af Vigersted by finder du omkring kirken. Resten er bygget indenfor de seneste 50 år. Parcelhuskvarterer fra 1970’erne og 1980’erne udgør en stor del af bebyggelsen. De nyere udstykninger har respekteret strukturen fra den gamle stjerneudskiftning, som derfor endnu aftegner sig tydeligt i form af småveje.

Med de seneste nye udstykninger Skovbakkekvarteret og Lønagerkvarteret er der stor bredde i bosætningsmulighederne. Det er muligt at bygge hus med individuelt præg. Men tilflyttere kan også vælge et traditionelt parcelhus i en bestående udstykning.


GODE MULIGHEDER FOR PASNING OG FRITIDSLIV

For børnefamilier findes der et bredt udvalg af pasningstilbud i nærområdet. Både privat og offentlig dagpleje, vuggestue, børnehave og skole med 0.-9. klasse samt SFO. Af fritidsmuligheder kan bl.a. nævnes De Grønne Pigespejdere, 4H, gymnastik, håndbold, badminton, crossfit og spinning.

Idrætsanlægget rummer træningscenter, spinninglokale og sportshal. Og skolen har også en gymnastiksal. Der er desuden en ungdomsklub i Vigersted, som byder på en række arrangementer og oplevelser. Forsamlingshuset er centrum for mange af lokalsamfundets aktiviteter.

Omkranset af natur

Der er også rig mulighed for at være aktiv i naturen med mere end 700 ha privat skov lige uden for bygrænsen. For eksempel cykel-, vandre- og løbeture i det kuperede terræn med varieret natur i både skove, moser og enge, hvor der er et rigt dyreliv.

Vigersted Kirke ligger ved Munkevejen, som går fra Nordtyskland til Roskilde Domkirke. Den passerer kirker, klostre, historiske ruiner, gamle helligkilder, kulturmiljøer, naturområder og andre særlige steder.

Trafikalt ligger Vigersted by nærmere Borup Station end Ringsted Station. Time-busdrift imellem Vigersted-Borup og Vigersted-Ringsted gør det let at pendle og handle, når man bor i Vigersted.

Der bor omkring 1.350 borgere i området.

Området i billeder

Dagtilbud i området

Vigersted Børnehus
Snekkerupvej 12, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627080

Børnehaven Lillebjerggård
Bjergvej 61, 4100
Tlf.: 20655810

Dagplejen - Irene Andersen
Rusgårds Bakke 64, Vigersted

Fakta

Beliggenhed
Nordøst for Ringsted by

Afstand
Ringsted centrum ca. 10 km
Ringsted Station ca. 10,5 km
Skole ca. 200 m

Nærmeste indkøb
Dagli’ Brugsen i Jystrup ca. 5,5 km

Se også de andre...

Billede af en af de smukke landsbyer tæt på Ringsted

Områder i Ringsted Kommune

Læs mere her om byen Ringsted og de 10 landsbyer: Jystrup, Haraldsted-Allindemagle, Gyrstinge-Ørslevvester, Bringstrup-Sigersted, Vetterslev-Høm, Sneslev, Ørslev, Nordrup-Farendløse, Fjellebro-Kværkeby og Vigersted.