Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Jystrup-

Et bæredygtigt landsbysamfund

I en lavning i det kuperede dødislandskab ligger Jystrup. Landsbyen strækker sig over et stort areal og er sammensat af bebyggelser fra forskellige tidsperioder, primært inden for de sidste 150 år. Der bor omkring 1.450 borgere i området, som udover selve Jystrup rummer en række mindre landsbysamfund.


RIG PÅ NATUR

Området er beriget med store sammenhængende skovområder, enge, søer og ellesumpe samt en righoldig varieret kulturarv bestående af både bygninger og fortidsminder. Sporvejsmuseet, golfbanerne og de mange muligheder for friluftsliv i Skjoldenæsholm og Bidstrup Skovene tiltrækker mange besøgende fra nær og fjern. Her er gode muligheder både for løb, en tur på mountainbike eller cykeltræning i det kuperede landskab.


EN AKTIV LANDSBY

I Jystrup ligger Søholmskolen med undervisning for 0.-6. klasse og SFO. I landsbyen er der også en velkørende brugsforening, et righoldigt kulturliv med gallerier og amatørteaterscene. Også den organiserede idræt trives i Jystrup med alt fra tennis til gymnastik, fodbold og yoga. Der er desuden en ungdomsklub i Jystrup, der byder på en række forskellige arrangementer og oplevelser.


MANGFOLDIGT BOLIGTILBUD

Den socialøkonomiske virksomhed Østagergaard er med sit økologiske gartneri en af de helt store arbejdspladser i området. Udbuddet af boligtyper er også meget bredt – gamle huse med historie, nyere parcelhuse, tæt-lav-bebyggelse, traditionelle andelsboliger, almennyttige boliger og andelsboliger i bofællesskabet ”Savværket”. Der er desuden også ledige byggegrunde i udstykningen ved Ålbækvej (Lundsgård Bakke) til dem, der ønsker at bygge selv.

Området i billeder

Dagtilbud i området

Børnenes hus Jystrup
Skjoldnæsvej 63, 4174 Jystrup
Tlf.: 57627110

Naturdagplejen
Snekkerup, 4140 Borup
Tlf.: 22879837

Vigersted Børnehus
Snekkerupvej 12, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627080

Børnehaven Lillebjerggård

Bjergvej 61, 4100
Tlf.: 20655810

Fakta

Beliggenhed
Nordøst for Ringsted by

Afstand
Ringsted centrum ca. 11,6 km
Ringsted Station ca. 11,7 km
Skole ca. 1 km

Nærmeste indkøb
Dagli’ Brugsen i Jystrup ca. 150 m

Se også de andre...

Billede af en af de smukke landsbyer tæt på Ringsted

Områder i Ringsted Kommune

Læs mere her om byen Ringsted og de 10 landsbyer: Jystrup, Haraldsted-Allindemagle, Gyrstinge-Ørslevvester, Bringstrup-Sigersted, Vetterslev-Høm, Sneslev, Ørslev, Nordrup-Farendløse, Fjellebro-Kværkeby og Vigersted.