Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Haraldsted-Allindemagle

Naturoplevelserne står i kø

Naturen omkring Haraldsted er fantastisk med enestående lokaliteter. Vigtige kapitler i Danmarkshistorien blev også skrevet her. Livet i området udfolder sig på fundamentet af den gamle landbokultur fornyet med nye måder at dyrke fællesskabet på.


ET STÆRKT SAMMENHOLD

I Haraldsted spiller de gamle, kulturbærende institutioner – skolen og kirken – en vigtig rolle som samlingssteder og danner ramme om aktiviteter. Området har sin egen vuggestue og børnehave samt en velfungerende skole i området, Allindelille Friskole (0.-9. klasse). Der er også mulighed for at gå på Kildeskolen i Gyrstinge (0.-6. klasse) eller Byskovskolen i Benløse (0.-9. klasse).


MASSER AF UDENDØRS AKTIVITETER

Fritiden er meget mere end kun sport i en idrætshal. I dette meget skovrige område er der masser af vandrestier og ruter til cykling. Ringsted Oplevelsessti ligger i området, og der er endda ruter, som går langt ud over kommunegrænsen, fx Fjernvandrevejen og Munkevejen.
Er man til søsport, er der mulighed for at dyrke roning eller kajaksejlads på Haraldsted Sø. Ved Gyrstinge Sø, som Allindemagle sogn støder op til, er de stille naturoplevelser i fokus.


TILBAGEVENDENDE ARRANGEMENTER

Lokalrådet står for en række arrangementer som Haraldsted By Night, hvor lokale virksomheder og andre aktører holder åbent hus og fortæller om deres aktiviteter. Om sommeren er der guidede vandreture i lokalområdet. Lokalrådet står også for en madbix og kulturelle aktiviteter.
Omkring kirken er der aktiviteter så som foredrag, koncerter og kirkelige arrangementer, som også henvender sig til børnefamilier.


NYE OG GAMLE BOFORMER

I Haraldsted-Allindemagle kan du både købe en byggegrund eller en eksisterende bolig. Ved Valsømagle eksperimenteres der med alternative huse og boformer baseret på tanken om bæredygtighed, som du også kan blive en del af.

I Haraldsted–Allindemagle er nøgleordene stor kærlighed til de historiske rødder, appetit på nutidens moderne liv i et ansvarligt fællesskab og et liv på landet.

Der bor cirka 1.300 borgere i området.

Området i billeder

Dagtilbud i området

Allindelille Børnehus
Skeeveje 25, 4370 Store Merløse
Tlf.: 57627276

Børnehuset Solstrålen
Benløseparken 4, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627156

Ringsted Private Skovbørnehave
St. Bøgeskovvej 30B, 4100 Ringsted
Tlf.: 38105040

Benløse Børnegård
Asgårdsvej 7, 4100 Ringsted
Tlf.: 57627100

Fakta

Beliggenhed
Nord for Ringsted by

Afstand
Ringsted centrum ca. 10, 5 km
Ringsted Station ca. 11, 5 km
Skole ca. 4, 5 km

Nærmeste indkøb
Dagli’ Brugsen Merløse ca. 4 km

Ring til en fra området

På billedet er vores ambassadør for Haraldsted-Allindemagle, Anne Klee.

Anne Klee

Anne bor i Haraldsted og kender derfor området godt. Du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har spørgsmål til området.

Se også de andre...

Billede af en af de smukke landsbyer tæt på Ringsted

Områder i Ringsted Kommune

Læs mere her om byen Ringsted og de 10 landsbyer: Jystrup, Haraldsted-Allindemagle, Gyrstinge-Ørslevvester, Bringstrup-Sigersted, Vetterslev-Høm, Sneslev, Ørslev, Nordrup-Farendløse, Fjellebro-Kværkeby og Vigersted.