Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Cecilie, 46

Jeg har boet i Ringsted Kommune i 13 år sammen min mand og vores fire sønner – både i en landsby, i centrum og helt ude på landet. Derfor kender jeg til livet som børnefamilie i Ringsted Kommune. Jeg er uddannet pædagog, sexolog og parterapeut, har tidligere været leder af en daginstitution og arbejdet med it, websalg og markedsføring. Pt. beskæftiger jeg mig primært med at tegne og male, efter en rygskade har forhindret mig i at arbejde på ordinære vilkår. Velkommen indenfor i mit liv.

I 2007 boede min mand og jeg i Nordsjælland i et dejligt leje-rækkehus på 90 kvadratmeter. Vi ventede vores fjerde søn og syntes derfor, at pladsen var ved at blive trang. Vi stod over for et boomende boligmarked som førstegangskøbere, og selvom vi havde en udmærket økonomi, var der stor forskel på, hvad vi kunne få for pengene i Nordsjælland og på Midtsjælland, hvor min mand, Anders, er opvokset.

Vi endte med at købe hus i Nordrup – et skønt, nyere svensk træhus i Grundejerforeningen Bullerby – blot to minutter fra landsbyskole, integreret institution, idrætshal og fodboldbaner.


DEN SLAGTENDE VEGETAR

I 2015 fandt vi et landsted og flyttede endnu mere på landet til Farendløse Enghave. Huset ligger i en landzone og har en lidt større grund og ganske mange boligkvadratmeter, et værksted og bålhus. På det tidspunkt var vi klar til at holde høns, ænder og kaniner, så vi blev lidt mere selvforsynende med kød og æg. Jeg lærte også at slagte, selvom jeg faktisk er vegetar.

Vores nuværende bolig er skøn, fordi vi har et hav af muligheder med masser af plads både ude og inde. Vi kan kaste os over alle mulige projekter hver især, selvom vi er seks personer med vidt forskellige interesser.


TILRETTELÆGGER FULDSTÆNDIG MIN EGEN TID

I 2009 og 2010 var jeg igennem nogle store operationer, hvor jeg fik stivgjort nogle led i rygsøjlen og endte med skader på nogle nerver og har kroniske smerter. Jeg er derfor ikke længere på arbejdsmarkedet, og af samme årsag tilrettelægger jeg selv min tid. Nogle dage laver jeg en masse. Andre dage har jeg brug for at hvile rigtig meget. Begge dele har jeg heldigvis god mulighed for her.


ET UDEMENNESKE (ISÆR NÅR VEJRET ER GODT)

Jeg bruger gerne tid på at tegne, male og passe dyrene. Jeg holder af at være udenfor – allermest når vejret er godt. Og det har vi rig mulighed for, sådan som vi bor. Jeg kan også godt lide at cykle rundt på landet om sommeren. Der er nogle smukke og hyggelige områder med masser af natur og frisk luft. Men jeg elsker også at rejse, og derfor er det vigtigt for mig, at der er råd til at opleve andre lande og deres måde at leve på. Så for mig er det vigtigt, at der er råd til både at bo godt og rejse.


UDVEKSLING AF KULTURER

I perioder har vi åbnet vores hjem for workaway-rejsende fra hele verden i kortere og længere perioder. På den måde har vi og vores børn lært en masse om verden og forskellige kulturer, samtidig med at vi har forbedret vores engelskkundskaber og er blevet mere opmærksomme på, hvad der er dansk kultur og tradition.


MANGE MULIGHEDER FOR MINE DRENGE I RINGSTED

Vores drenge er ved at være store, så vi laver ikke længere alting i fællesskab, sådan som da de var yngre. Men sport har altid fyldt ret meget, og desuden er computer også en stor del hverdagen. Hjemme hos os kan hver enkelt forfølge sine egne drømme, så der er både en cykelrytter, en urmager, en der interesserer sig for 3D-print, taekwondo og japansk kultur og sprog – og den yngste flyver med drone, spiller klaver og interesserer sig for knallerter og biler.

Vi benytter sport og kulturelle tilbud ganske meget i Ringsted. Fx bruger vi gerne outlettet og er glade for den nye biograf, svømmehallen og de mange sportsmuligheder.

Hvis du vil følge med i mit og min families liv i Ringsted, så hold øje her på Facebook og Instagram.

Indlæg af Cecilie


Vidste du, at Pure Gin ligger på Nordrupvej?

Det er onsdag, og jeg skal mødes med Daniel fra Puregin. Han har lovet at fortælle mig om sin passion for gin og vodka fra hele verden – lige her i Ringsted.

Nordrup Kirkeskov er en ny fredskov

Danmark har brug for mere vild natur og skov, og det skabte i 2016 en kærkommen mulighed for at opfylde Nordrup Kirkes ønske om egen skov, som er alles skov.

Taekwondo ved Ringsted Lystanlæg giver sved på panden

Efter en længere nedlukning har klubben heldigvis fået lov til at genoptage træningen til glæde for medlemmerme, der er super glade og fulde af energi. At vejret tilmed er blevet lunere sætter prikken over i'et.

Eskildstrup-dyssen er en rundhøj fra den tidligere bondestenalder.

Mærk historiens vingesus på en mark i Ringsted

I den sydlige del af Ringsted Kommune, tæt på vores bolig, står et vaskeægte levn fra stenaldersamfundet – Eskildstrup-dysse.

Vejsalg og autentiske gårdbutikker i Ringsteds opland

Det er ikke til at undgå at se boder langs vejene og skilte, der peger ind til gårdbutikker, når man kører en tur i Ringsted Kommune. Der er masser af lokale æg, grøntsager, honning, æblemost og meget mere – afhængigt af, hvad der er i sæson. Det skal min ven og jeg ud at kigge nærmere på.

Naturens magi i en corona-tid

Når nyhederne og den verden, vi lever i, bliver for trist, kan det hjælpe at fokusere på den magi, vi har lige udenfor døren.

Oishii, når det skal være lækkert og japansk

Når vores familie ikke kan tage på den planlagte rejse til Japan, sætter vi pris på, at Japan allerede er kommet til Ringsted.

Influencers hygger på café i Ringsted

Influenterne

Om Cecilie

Alder: 46
Gift med Anders (47)
Børn: 4 sønner fra 1998, 1999, 2005 og 2007.
Maler og tegner
Bor i Farendløse Enghave
Flyttede til Ringsted Kommune i 2007.

Nordrup-Farendløse

I Nordrup-Farendløse finder du åbne vidder med landbrug og mulighed for naturoplevelser. Lokalområdet byder desuden på mange specialvirksomheder.

Ørslev

Ørslev har åbne vidder med landbrugslandskab og gode muligheder for naturoplevelser. Desuden byder egnen på kultur og sport i flere variationer.

Cecilie går en tur i Ringsted midtby