Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Vejsalg og autentiske gårdbutikker i Ringsteds opland

Det er ikke til at undgå at se boder langs vejene og skilte, der peger ind til gårdbutikker, når man kører en tur i Ringsted Kommune. Der er masser af lokale æg, grøntsager, honning, æblemost og meget mere – afhængigt af, hvad der er i sæson. Det skal min ven og jeg ud at kigge nærmere på.

Dagen byder på høj sol, men en lav temperatur og kold vind. Jeg har derfor valgt at se på lokalområdet fra en lun plads i bilen sammen med en god ven. Planen er at finde gårdsalg og små lokale erhvervsdrivende i Ringsted Kommune. Det er selvfølgelig lidt tidligt på året i forhold til grøntsager, men måske vi alligevel kan finde noget spændende.

 

Farendløse Mosteri – et producentfællesskab

Første stop kunne have været hos os selv, da vi sælger æg ved vejen, men det tog jeg nu ikke et billede af. Til gengæld må jeg helt klart have et billede af naboens gamle traditionelle mosteri, Farendløse Æblemost.

FAKTA:

 • Adresse: Farendløsevej 103, Ringsted
 • Hjemmeside: Farendløse
 • Om stedet: Farendløse Mosteri er et producentfællesskab drevet af unge mennesker, der vil gentænke måden, vi bor og arbejder på landet. Siden 2015 har flere små virksomheder derfor haft base på gården, ligesom private lejere også bor her. Alle virksomheder indgår i et fællesskab om gårdens ressourcer, udnytter hinandens restprodukter, deler produktionsfaciliteter og hjælper hinanden i dagligdagen og med afsætning.

Western-stemning i Farendløse

I krydset i Farendløse ligger en butik, som ofte får sjove kommentarer med på vejen, når vi får udenbys gæster. Men den er god nok. Der ligger en westernbutik. Så dyrker du square- eller linedance eller kan du bare godt lide western-tøj, kender du den måske allerede.

FAKTA:

 • Adresse: Langagervej 45, Ringsted
 • Hjemmeside: Texas Square DJO
 • Om butikken: Doris og Jørgen (i folkemunde kaldet "købmanden") er ejerne af Danmarks største udvalg i square- og line dance-tøj samt country & western-udstyr.

Honning fra lokale bier

Næste stop er på vej mod Ørslev. Her viser et skilt ved vejen, at der kan købes honning og dekorationer. Der er faktisk utrolig mange små lokale biavlere i Ringsted kommune, så uanset hvor man bor, vil jeg tro, det er muligt at købe lokal honning indenfor fem til ti kilometer. Normalt køber jeg det på Mosteriet, men nu skal jeg selvfølgelig have et glas med fra Laila og Torbens lille fine butik.

FAKTA:

 • Adresse: Laila Kristiansen og Torben Jensen, Ottestrupvej 61, Ringsted

Det lille bryggeri

Efter at have kørt en del kilometer dukker der små skilte op, som siger: 'Gårdbutik 3 km'. Vi følger skiltene og ender ved Det Lille Bryggeri. Desværre er der lukket, men facaden lover ikke så lidt, så det må være værd at vende tilbage til.

FAKTA:

 • Adresse: Egerupvej 16, Ringsted
 • Hjemmeside: denlillegaardbutik
 • Om stedet: Salg af kvalitetsvarer såsom øl fra Det Lille Bryggeri, vin, snaps, likør, lakrids og andre lækre spændende specialiteter.

Værtindegaver i hyggelig atmosfære

Carl og Marie er navnet på en lille fin gårdbutik indrettet i Kornlageret – og det er fyldt med gode værtindegaver. Navnene stammer fra gårdens første ejere, og deres billeder hænger på væggen, når man træder indenfor. På samme måde består en del af indretningen af oprindelige møbler og rekvisitter fra deres tid på gården. Butikken er resultatet af indehaverens store drøm om sin egen lille butik på gården, og nu drives den med hjertevarme og smil på læben.

FAKTA:

 • Adresse: Carl og Marie - den lillebitte gårdbutik, Brohusevej 9, Ringsted
 • Åbningstider: Onsdag 17:00-20:00, lørdag 10:00-14:00 og ellers efter aftale.
 • Hjemmeside: Carl og Marie

Disse steder så vi også på vores tur:

Vi kører også forbi et skilt om juletræsfældning. Og selvom det ikke lige er årstiden, så er det værd at huske, at der er rigtig mange gode og superbillige fæld-selv-juletræsplantager i Ringsted kommune.

Billeder

Cecilie, 46

Cecilie har boet i Ringsted med sin mand og fire sønner i 1/3 af sit liv. Derfor kender hun til (næsten) alt om livet som børnefamilie i kommunen. Desuden er hun vegetar, udemenneske og rejseglad.

Vi <3 livet i Ringsted Kommune

Følg med i Cecilies, Charlottes, Craigs, Rikkes og Wilheminas liv, når de deler ud af deres hverdag i kommunen på sociale medier.