Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Vidste du, at Pure Gin ligger på Nordrupvej?

Det er onsdag, og jeg skal mødes med Daniel fra Puregin. Han har lovet at fortælle mig om sin passion for gin og vodka fra hele verden – lige her i Ringsted.


Daniel er vokset op på et landsted syd for Ringsted. Han har, ligesom mine egne sønner, gået på Nordbakkeskolen, som ligger i Nordrup. Senere har han læst russisk på universitetet i Danmark og i Rusland. Siden han flyttede hjemmefra, har han altså boet en del i udlandet, men hver gang han er vendt tilbage til Danmark, er han havnet i Ringsted.

”Det er her, jeg hører til, og det føles bare rigtigt”, siger Daniel selv.

I dag bor Daniel i Ringsted, og som bibeskæftigelse driver han Puregin fra sit barndomshjem på Nordrupvej, hvor forældrene stadig bor.

Puregin starter faktisk allerede i 2014 – dengang med fokus på Vodka. Efter et længere ophold i Rusland har Daniel lært at nyde vodka på en anden måde, end man typisk gør i Danmark, så nu savner han en god russisk vodka herhjemme. Løsningen er indlysende - han må importere det selv.

I den spæde start solgte Daniel mest den russiske vodka til lokale Spiritusforhandlere, men sælgerrollen var ikke den vej, han vil med sig selv eller sit firma. Derfor skiftede Daniel retning på to planer. Dels valgte han at gå online med salg til private, og dels begyndte han at nørde gin.

Drømmen for Daniel er at blive ekspert i gin fra hele verden. Resultatet bliver www.puregin.dk, som i dag sælger gin af høj kvalitet fra alle verdensdele. Udover salget holder Daniel også ginsmagning for firmaer, til private arrangementer og online. Særligt det sidste har været populært under nedlukningerne. I det hele taget har det været mærkbart, at spiritusforbruget er skiftet fra at ligge på restauranter og beværtninger til at foregå i folks private hjem. Det betyder også, at Daniel er i gang med at planlægge sin udvidelse nummer to for at kunne få nok plads til lager, pakkeområde, udstilling og et område til smagsarrangementer.

Når Daniel holder online ginsmagning, køber man et ginsæt per person. Det er som regel med et tema, der er kendt på forhånd. Næste tema bliver eksempelvis navy gin, som er gin med mindst 57% alkohol. Man modtager et link på mail, så man kan følge eventet på sin telefon, tv eller computer. Undervejs fortæller Daniel om de forskellige typer gin, og selvfølgelig hvordan man blander dem. Med enkelte gin inddrager han desuden destillatøren, som herefter deltager i streamingen og fortæller om sin gin.

Undervejs skrives der lystigt i chatten, så deltagere rundt omkring i de forskellige hjem får mulighed for at bidrage til arrangementet med spørgsmål og kommentarer. Jeg har selv haft fornøjelsen af at deltage i en online ginsmagning hos Daniel og kan absolut anbefale det.

Jeg takker Daniel for at fortælle om sin forretning og lover snart at vende tilbage.

Cecilie, 46

Cecilie har boet i Ringsted med sin mand og fire sønner i 1/3 af sit liv. Derfor kender hun til (næsten) alt om livet som børnefamilie i kommunen. Desuden er hun vegetar, udemenneske og rejseglad.

Vi <3 livet i Ringsted Kommune

Følg med i Cecilies, Charlottes, Craigs, Rikkes og Wilheminas liv, når de deler ud af deres hverdag i kommunen på sociale medier.