Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Oishii, når det skal være
lækkert og japansk

Når vores familie ikke kan tage på den planlagte rejse til Japan, sætter vi pris på, at Japan allerede er kommet til Ringsted.

I vores familie er vi vilde med Japan! En af vores drenge går til japansk, flere ser og læser japansk Manga og anime, hører japansk musik, og vi har haft flere japanske workawayers boende. Og så eeelsker vi japansk mad! Altså VIRKELIG ELSKER!

I 2019 skulle vi have været på storby-/snorkleferie i Japan. Men umiddelbart før skoleferien faldt vores yngste søn Otto i skolen: Kompliceret skinnebensfraktur, som betød fuld gips fra tå til lyske og tre måneder i kørestol. Farvel sommerferie og farvel Japan.

Men selvfølgelig skulle vi af sted i 2020… Eller det troede vi, men som enhver ved, blev det ikke ligefrem et rejseår. Vi går derfor stadig rundt og drømmer om den rejse til Japan.

 

OISHII BETYDER LÆKKERT

Vi er dog så heldige at bo i Ringsted Kommune, hvor en af Danmarks absolut bedste sushi-restauranter åbnede i 2009. Stedet hedder Oishii, som er japansk og betyder 'lækkert'.

Lad mig være ærlig, det er ikke billigt at spise på Oishii. I hvert fald ikke med en familie på seks, hvor de fem spiser, som det, de er: Fuldvoksne mænd med god appetit! Men det er, som navnet antyder, lækkert! Så når det skal være ekstragodt, eller der er noget at fejre, er det ofte her, vi vælger at lægge vores penge.

Oishii var derfor også valget, da vi skulle fejre min næstældste søn, Malthe, 21-års fødselsdag.

 

I SKYGGEN AF ET ROSA KIRSEBÆRTRÆ

Vi ankommer klokken 18, og skønt er det at se Dannebrog på sølvstang på vores bord. En lille ting, der luner, når det skal være en særlig dag. Vi sidder under det store rosa-blomstrende kirsebærtræ, der forener hygge med den minimalistiske stil. I et øjeblik er det næsten som at være ude rejse.

At bestille sushi til mange er altid en udfordring, men det er også de mange forskellige input, der gør hele oplevelsen af sushi til noget særligt. Så man må bare kaste sig ud i det!

Grøn sencha-te, lune edamame-bønner med flager af havsalt, en udsøgt grøn tangsalat, sorte tigerrejer med chili og urter, store og flotte rejer på pind, spundet ind i en tynd tråd af sprød dej. Derefter bliver bordet fyldt med små ruller af rispapir, fisk, frisk koriander og alle versioner af deres overdådige super-uramaki, der er vores absolutte favoritter.

 

SUSHI FOR ALLE SANSER

Vellavet sushi med klare farver og udsøgte smage skal være en fryd for alle sanser, og det skuffer bestemt ikke. Alt imens vi tømmer fadene, snakker og fjoller og nyder at være ude i en tid, hvor der ellers er skruet ned for den slags, bliver vi mætte.

Så selvom vi stadig mangler at kunne rejse, får vi både fejret fødselsdag og smagt en lille bid af Japan, på trods af at vi stadig er midt i Ringsted.

Billeder

FAKTA:

  • Oishii i Ringsted slog dørene op i 2009.
  • Ejes og drives af parret Lily (Lu Li) og Tao (ZhitaoHoo).
  • Adresse: Tinggade 1 – få hundrede meter fra torvet.
  • A la carte-restaurant med mulighed for takeaway. Leverer til selskaber.