Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Vi endte i Ringsted ved et tilfælde – og nu er vi vilde med det

Nu har min familie og jeg alt inden for rækkevidde – plads til tre børn, som kan løbe rundt og lege med vennerne i området, to kilometer til centrum og 34 minutter med toget til København. Og en dejlig skov i baghaven.

Min mand og jeg er begge københavnere fra Nørrebro og Østerbro. Før vi kom til Ringsted, boede vi i en lille landsby i Jylland. Her boede vi 45 min fra nærmeste større by, hvor jeg gik på seminaret, og et par kilometer til offentlig transport. Til gengæld var der ro, børnene løb selv i skole i 0. klasse og rundt mellem vennerne.

 

Hvor kunne vi få natur og ro tæt på København?

Da jeg var færdig på seminaret, var tiden til at vende snuden mod Sjælland igen. Vores tid i Jylland åbnede vores øjne for, hvad kravene til vores nye by skulle indeholde. Vi satte pris på den ro og natur, vi fandt i Jylland, foruden trygheden ved at børnene kunne løbe frit mellem hinanden og skole. Tanken om at flytte tilbage til København var derfor ikke så tiltalende, selvom vi begge har vores familier der.

 

Kort afstand til København var afgørende

Vi brugte enormt lang tid på at finde ud af, hvilken ende vi skulle kigge mod, når vi ikke skulle bo i København, og da min mand på daværende tidspunkt arbejdede i Korsør, var det naturligt at kigge i den retning. Vi besøgte Tune, Køge, Solrød, Lille Skensved med flere, da vi gerne, motorvejsmæssigt, ville bo tæt på København.

 

Svømmehallen lokkede min mand og datter

Derudover var det vigtigt at kunne komme til byen med offentlig transport, da hovedparten af min familie ikke har bil. Vi søgte også en by, der ikke var for stor, men stor nok til vi ikke skulle udenbys, hver gang vi skulle i butikker. Vi fik tilbudt en lejlighed i Ringsted, så vi kørte en tur hertil, hvor min mand og datter blev helt solgt, da de så byens svømmehal.

 

Fra prøve-lejlighed til drømmehus

Vi startede med at leje en lejlighed, og efter et halvt år fandt vi et fantastisk hus, som dækkede alle vores behov: To kilometer til centrum og 34 minutter med toget til København. Derudover har vi en dejlig skov i baghaven.

 

Tæt på det vigtige

Vores hus har en god størrelse med plads til vores nu tre børn og til, at jeg kan indrette et rum og arbejde hjemme som privat børnepasser. Vi har alle vores fritidsaktiviteter som gymnastik, svømning og rulleskøjteløb i nærområdet, og os voksne kan med en kort køretur komme til kajak og golf.

Jeg er så glad for at bo her, fordi vi impulsivt kan hoppe på vores cykler og køre ned og hente en is på torvet, børnene kan løbe på stier til deres venner, og samme sti kører også hele vejen til skolegården, hvilket gør det trygt at sende børn i skole.

Billeder

Wilhelmina, 36

Wilhelmina har boet i Ringsted med sin mand og tre døtre i otte år. Hun passer børn, står på rulleskøjter, sejler i kajak og er stor fan af at tage på opdagelsesture i naturen – og af den korte afstand til København, hvor det meste af hendes familie stadig bor.

Vi <3 livet i Ringsted Kommune

Følg med i Cecilies, Charlottes, Craigs, Rikkes og Wilheminas liv, når de deler ud af deres hverdag i kommunen på sociale medier.