Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Er du også løbetosset? Der er frit løb i Ringsted

Elsker du at deltage i både små og store løb? Ringsted har det hele.

I januar 2018 udfordrede en veninde mig til at løbe en halvmaraton samme efterår. Indtil da havde jeg kun løbet små ture og kun i perioder, men siden januar 2018 har jeg brugt mange timer på landevejene – for jeg blev bidt af det der løb.

 

Løberuter for enhver smag

Ringsted byder på en masse fantastisk natur, og det kan være helt meditativt at løbe sine ture i en af kommunens fine skove eller langs Oplevelsesstien. Jeg vælger min rute alt efter mit humør.

  • Den lange: Hvis jeg skal have mange kilometer i benene, er min personlige favorit Køgevej over Fjællebro og til Slimminge, og så bare hjem igen. Relativt flad rute med gode løbeforhold. Vil jeg have lidt bakketræning i benene på turen kan Roskildevejen også bruges. Der er også en god stigning, hvis man løber ud ad Næstvedvejen mod Høm og Vetterslev.
  • Den korte og hyggelige: Hvis dagens løbetur skal være kort eller hyggelig, nyder jeg gerne en tur i Kærehave Skoven og på mørke aftner løber jeg helst på den oplyste Kærehave Sti eller langs stien, der går bagom shoppingcentret Ringstedet.
  • Den hurtige: Vil man tage sig en kort og hurtig spurt, så er der en ganske fin 100 meter spurtebane i Kaserne Parken. Den kan man også bruge til at løbe om kap med sine børn… Hvis de gider 😉

 

Løb sammen med andre

Ringsted har utroligt mange muligheder, hvis du vil være med i løbefællesskaber. Blandt andet RIMO og Benløse Løbeklub, men også mange af landsbyerne har løbefællesskaber, man kan være med i.

Desuden er der også flere muligheder for at deltage i arrangerede løb med medaljer: Humørmarathon, Tosseløbs Cannonball, Benløse Marathon, Happymarathon, og sikkert også andre.

Jeg har tidligere og med stor succes deltaget ved Tosseløbs Cannonball. Det er et lille hyggeligt løb med max 100 deltagere. Der er mange ”genløbere”, hvilket giver en rigtig god stemning både ved start/mål, men også ude på ruten, hvor folk ofte løber sammen i mindre grupper.

Det koster 100 kroner at være med, og ud over medalje inkluderer prisen et helt overdådigt depot, som virkelig stiller enhver sult og tørst. Virkelig. Nogle gange overvejer jeg at melde mig til bare for at gå ombord i depotet. Foretrækker man et mere roligt morgenløb, så har Tosseløb også såkaldte basic-løb hver tirsdag til 50 kroner.

Ønsker man et lidt større løb, behøver man såmænd ikke udenbys heller. Siden 2018 har der i Ringsted holdt Center of Zealand Marathon, hvor man ud over maraton også kan løbe halv- og kvartmaraton. Ruten går igennem smuk natur langs Ringsted Å og byder på en stejl stigning op ad Bjergbakken. I 2021 vil det løbe af stablen den 3. oktober. Ses vi mon på ruten?

Billeder

Charlotte, 32

Som født og opvokset i Ringsted kender Charlotte kommunen ind og ud og har mange yndlingsområder. Hun bor i byen med mand og to børn, arbejder som (pendlende) jurist og har en forkærlighed for boligindretning, løb og havearbejde.

Vi <3 livet i Ringsted Kommune

Følg med i Cecilies, Charlottes, Craigs, Rikkes og Wilheminas liv, når de deler ud af deres hverdag i kommunen på sociale medier.