Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Stafet for Livet: På løbetur med børnenes institution – i den gode sags tjeneste

Anders og familien skulle blot forbi løbe-eventet Stafet for Livet for at hilse på børnenes pædagoger. Det endte med, at han selv hoppede i løbetøjet for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Næste år planlægger Anders at stille op sammen med andre forældre til børn i Fælleshuset Åkanden.

Der har i flere år i Ringsted været tradition for at holde Stafet for Livet i Lystanlægget. I år er det fjerde gang. Jeg er tidligere blevet spurgt, om jeg ville deltage i stafetten, men det har desværre ikke passet i kalenderen. I år tænkte jeg og familien, at nu skal vi i anlægget og se, hvad Stafet for Livet er for noget. Der deltager nemlig et hold medarbejdere fra mine drenges institution, og det er altid sjovt for børnene at møde deres pædagoger udenfor institutionen. De går i øvrigt i den integrerede institution Fælleshuset Åkanden.

 

Fra tilskuer til deltager

Vi ankommer til Lystanlægget lørdag eftermiddag i trist vejr – heldigvis i praktisk tøj, da regnen er lige om hjørnet. Vi finder hurtigt Fælleshuset Åkandens pavillon og fire medarbejdere, som skiftes til at løbe eller gå ruten rundt i anlægget.

De er desværre ramt af sygdom, så de er kun to medarbejdere til at dække løbet om natten mellem klokken 01.00 og 06.00. I morskab foreslår jeg til min kone Heidi, at hun da kan træde til med en times løb om natten for at aflaste de trætte pædagoger. Den morsomhed skulle jeg lige have overvejet én ekstra gang. Det bliver nemlig ret hurtigt vendt til, at jeg skal ud at løbe i nat.

 

Natteløb til pædagogernes indsamling

Vi fortsætter hen til den nyrenoverede legeplads i anlægget, som drengene skal prøve, nu hvor legepladsen både er udbygget og alt er fornyet. Løbe-/gå-ruten går lige forbi legepladsen, så vi kan følge med i deltagernes omgange i stafetten – hvilket giver mig lidt dårlig samvittighed over at have lavet sjov med at deltage. Og den dårlige samvittighed resulterer i, at jeg står op klokken 03.20 natten mellem lørdag og søndag, hopper i løbetøjet og kører over til anlægget.

Her løber jeg fra klokken 04.00 de første 10 kilometer og går de sidste 3 kilometer. Sammenlagt 13 kilometer bliver givet til Fælleshuset Åkandens indsamling til Stafet for Livet. Lidt i seks om morgenen kommer afløseren, og jeg tager hjem i bad og på hovedet i sengen igen.

Det var en sjov, hård og rigtig god oplevelse, som jeg gerne stiller op til igen næste år. Nu håber jeg, at vi kan stille et stort hold af både personale og forældre fra Fælleshuset Åkanden til Stafet for Livet 2022 og få samlet rigtig mange penge ind til det gode formål..

 

Fakta

Stafet for Livet er et arrangement under Kræftens Bekæmpelse. Både private, firmaer og organisationer kan tilmelde sig, finde sponsorer og samle penge ind til at donerer til det gode formål.

Se mere på Stafet for livets hjemmeside

Billeder

Profilbillede af Anders

Anders, 47

Anders er selvstændig og er opvokset på Sydsjælland. Han har det meste af sit voksenliv boet i København, men er sammen med sin kone og børn flyttet til Ringsted. I Ringsted kunne Anders få naturlivet, kombineret med gåafstand til bymidte, stationen og supermarkeder.

Vi <3 livet i Ringsted Kommune

Følg med i Cecilies, Charlottes, Craigs, Rikkes og Wilheminas liv, når de deler ud af deres hverdag i kommunen på sociale medier.